JAANA PÖLLÄSELTÄ UUSI LEVY: NOSTA PÄÄSI

nosta pääsi kansi

Lounaishämäläinen muusikkopariskunta Jaana Pöllänen ja Ville Uusitalo julkaisevat viidennen levynsä Jokioisten kirkossa 10. kesäkuuta. Pitkän linjan tulkitsijat ovat tyylilleen uskollisesti vahvasti läsnä niin yleisön edessä kuin uudella tallenteellakin, joka koskettelee kauniisti kuulijansa sisintä.

Laajalti kautta Suomen – aina Inarista Helsinkiin – esiintyvät Jaana Pöllänen ja Ville Uusitalo haluavat uudella levyllään puhutella kuulijaa keskellä kaiken elämän menon, aikataulutuksen ja suorittamisen. Laulut saattelevatkin kuulijan viettämään hetken Vapahtajan armollisessa läsnäolossa, johon jokainen on tervetullut sellaisenaan kuin on. Siitähän uskossa pohjimmiltaan on kyse.

– Laulut ovat niitä, jotka ovat koskettaneet itseäni ja joissa Jumalan armo sekä rakkaus on vahvasti läsnä. Erityisesti näin lounaishämäläisinä haluamme nostaa levyn ensimmäisen raidan Jo nosta pääsi, joka on tammelaisen runoilija Hillevi Ruokosuon teksti ja säveltäjälahjakkuus Risto Pellin sävellys kirkkonäytelmästä Tiepuolen Kristus. Se on ensilevytys, kuten myös Risto Huvilan säveltämä, valoisa Isä meidän –rukous. Ihastuimme siihen heti ensi kuulemalta, kertoo laulaja-evankelista, vuoden 2000 tangoprinsessan tittelistäkin tuttu Jaana Pöllänen uudesta levystään.

Uusi äänite jatkaa pariskunnalle tunnusomaista tulkintaa piano-laulu-pohjalta, johon juuri tällä levyllä kitara tuo herkän ja voimallisen uuden ulottuvuuden. Laulu toisensa jälkeen vie kuulijansa matkalle, jossa on läsnä koko inhimillinen tunneskaala aina surusta helmeilevään iloon sekä ahdistuksesta huojennukseen ja valoisaan toivoon. Kahdentoista laulun joukossa kuullaan ruotsinkielisenä laulu Du vet väl om att du är värdeful. Sen viesti on tärkeä: Olet kallisarvoinen Luojan luoma ja sinun elämälläsi on tarkoitus.

Levyn julkaisukonsertti Nosta pääsi on Jokioisten kirkossa ma 10.6. klo 19.00. Median edustajat ovat lämpimästi tervetulleita tilaisuuteen.

Lisätiedot, arvostelukappaleiden tilaus ja kuvia median käyttöön:
Jaana Pöllänen, 044 974 5335, posti@jaanapollanen.fi
www.jaanapollanen.fi

Levy on saatavissa tilaamalla verkkosivuilta www.jaanapollanen.fi tai ostamalla keikoilta sekä verkkopalveluissa iTunes, Tidal ja Google play. Levyn suositushinta 20 euroa.